Гальма ЗІЛ

Запчастини до гальмівної системи ЗІЛ

Балони, барабани, втулки, гідроциліндри, діафрагми, диски гальмівні, колодки гальма, кулаки, маслоуловітель, накладки, опори, поршні, пружини, ремкомплекти, супорти, трещотки, шланги...


ᐉ Гальма ЗІЛ від Мотор-Агро

Запчастини до гальм для ЗІЛ

Гальмівна система ЗІЛ 130

Грунтується на пневматичному приводі. Компресор під час роботи двигуна нагнітає повітря в балони. З натисканням на педаль гальма, крізь гальмівний кран повітря спрямовується в задні і передні камери, розташовані поруч з відповідними колесами. В камеру встановлюють діафрагму. Вона має властивість прогинатися зі збільшенням тиску і тим самим приводить в дію важелі зі штоком. В наслідок цього провертається вал разом з розтискними кулаками, і потім розсуваються колодки, які притискають їх до гальмового барабана.

Гальмівні колодки - чавунні, стяжка відбувається за допомогою пружини, спираються вони нижніми кінцями на ексцентричні пальці, а верхніми - на разжимной кулак. Колодки забезпечуються 2-мя фрикційними накладками. Для уникнення бокового зміщення колодок їх утримують накладкою, одягненою на пальці з іншого кінця скобою, що охоплює тиснучу пружину. Розтискний кулак виробляють з валом. На зовнішньому кінці (зі шліцами) коштує важіль, всередині кіт-ого варто черв'як з шестернею. Штоком важіль з'єднують з діафрагмою, затиснутою між кришкою гальмівної камери і корпусом.

Компресор необхідний для підтримки постійного запасу стисненого повітря. Для цього і ставлять поршневий компресор з 2-ма циліндрами на головку циліндрів, і приводиться в дію за допомогою ременя від шківа вентилятором системи охолодження. Включає в себе картер, коромисло, 2 впускних і 2 нагнітальних клапана, шатуни, колінвал, ГБЦ, 2 плунжера, поршні, приводний шків і 2 штока. За рахунок розрідження, яке створюється за допомогою компресора, поршень спускається вниз і нагнітає клапан переходить в закрите положення. Слідом відкривається впускний клапан і по патрубку в циліндр компресора потрапляє очищений фільтром повітря. Коли поршень зміщується вгору, відбувається закриття впускного клапана, відбувається стиснення повітря в циліндрі і його тиск відкриває нагнітає клапан, крізь який в камеру головки потрапляє повітря. Головка охолоджується водяним способом.

Повітряні балони дають 8-10 гальмувань без поповнень запасу стисненого повітря за допомогою компресора. Закріплюються на поздовжні балки рами. На них є повітропроводи, які подають стиснене повітря на гальмівний кран і штуцера приєднаного воздухопровода, який йде від компресора. У днище балона варто кран для зливу конденсатів, що утворюються під час нагнітання стисненого повітря в балони. Для уникнення поломок, викликаних надмірним тиском, в правий балон ставлять запобіжний клапан. Відкривається він автоматичним способом, коли тиск в сумі збільшується до 9,0 - 9,5 кг/см2.

Гальмівний кран виконаний з гумовими конічними клапанами і еластичною діафрагмою з прогумованої тканини. Діафрагму затискають між кришки крана і корпусом, і з'єднана вона з тих, що направляють склянкою. На осі в корпусі варто важіль гальмівного крана. У корпусі знаходиться клапан, який закриває випускний отвір і пружина разом зі склянкою. Випускний і впускний клапани забезпечуються відвідних пружин.

Коли колеса знаходяться в розгальмування стані, конічний випускний клапан відкритий і внутрішня порожнину гальмівних камер з'єднується з порожниною гальмового крана. А в свою чергу порожнину согпрягается з атмосферою, і конічний впускний клапан через тиск пружини закритий. Педаль при гальмуванні опускається і поєднана з нею тяга зміщує важіль гальмівного крана. Він в свою чергу затискає сідло, врівноважене пружиною до випускного клапану. Шток, що зв'язує клапани, відкриває впускний. В результаті гальмівні камери заповнюються стисненим повітрям і колеса загальмовуються.

Запчастини і деталі на гальмо ЗІЛа оптом і в роздріб в інтернет-магазині запчастин до тракторів, комбайнів, спецтехніки МОТОР-АГРО ✈ доставка по Україні в будь-яке місто ☎ телефонуйте

Фільтрувати
Виробники / Колекції
розгорнути список згорнути список
Фільтр
Консультації та замовлення

м. Харків, вул. Автогенна, 12а

з 830 до 1700

sbyt@motor-agro.com.ua

+38 050 300 00 19

+38 067 572 17 11

+38 057 714 65 14


Не знайшли потрібну запчастину для трактора, комбайна, спецтехніки або обладнання?

Просто зателефонуйте фахівцям МОТОР-АГРО за вказаними на цьому сайті телефонами - допоможемо

Товар додано до порівняння